viernes, 11 de abril de 2014

Kolmanskop, una ciutat alemanya abandonada al desert de Namíbia

Any 1905 Johnny Coleman condueix una carreta de bous pel desert del Namib cap al poble costaner de Lüderitz . Després de recórrer gran part del camí i quan només li quedaven uns 10 km per arribar al seu destí , Coleman es perd . Una forta tempesta de sorra fa que tingui que abandonar el seu carro en una petita vessant. Lloc que a partir d'aquell moment va passar a dir-se ' El turó de Coleman ' en alemany Kolmannskuppe o Kolmanskop en afrikaans .


Tres anys després el 1908 en aquest mateix lloc Zacharias Lewala treballant en la reparació de la via del tren va trobar un enorme diamant . La notícia de la troballa va córrer com la pólvora el que va atreure a un munt d'alemanys .
I el que era un poblat sense llum ni aigua , de la nit al dia es va convertir en la ciutat més rica d'Àfrica. Un poble miner de grans mansions de pedra al més pur estil bavarès però en el desert africà . Un lloc amb totes les comoditats, incloent un hospital , saló de ball , central elèctrica , escola , bolera , teatre , casino , fàbrica de gel , etcètera .
I va ser així com Kolmanskop gràcies a la seva riquesa va passar a ser la primera ciutat africana a tenir tramvia i un aparell de raigs X que es va portar expressament d'Alemanya per controlar que els miners no portessin els apreciats diamants . Un període de luxe que va finalitzar el 1954 quan es va abandonar definitivament la ciutat en acabar els diamants .


Ara després de dècades d'abandonament , Kolmanskop pertany a l'empresa conjunta NamDeb ( Namíbia - De Beers ) i s'ha convertit en una atracció turística . Milers de curiosos caminen entre les cases enterrades per les dunes del desert fent fotografies . Només es pot visitar amb un permís especial del govern de Namíbia ja que es troba a la zona prohibida o Sperrgebiet .










No hay comentarios:

Publicar un comentario